De pret-echo

Voordat met de pretecho begonnen wordt leggen we jou precies uit hoe alles in zijn werk gaat.

Indien er verder geen vragen zijn beginnen we met de echo. De ligging van jouw baby op dat moment wordt duidelijk uitgelegd. Er wordt naar de uiterlijke kenmerken en inwendige organen gekeken, zoals: het gezichtje, het hartje, de handjes en voetjes, de ruggenwervel, het geslacht (natuurlijk alleen als jullie dat zelf willen) en nog heel veel meer!

De 4D pret-echo-beelden kunnen zelfs in kleur worden weergegeven. En je kunt genieten van het geluid dat jouw baby´s hartje maakt.

Vaak zijn zelfs slik- en duimbewegingen van de baby te zien. Indien gewenst worden er metingen verricht, zodat je weet hoe lang en hoe zwaar je kindje op het moment van de echo is. Deze pret-echo mag niet gebruikt worden voor medische doeleinden en/of uitspraken.

EPS5

Een mooie herinnering wordt vastgelegd

De hele echo wordt voor je opgenomen met ingesproken uitleg. De film en foto’s worden digitaal verzonden (inbegrepen). Tegen een kleine meerprijs kun je de foto’s ook op USB stick mee krijgen.

Indien tijdens de echo het geslacht of gezichtje van jouw baby niet of niet goed te zien is door een minder gunstige ligging, bestaat de mogelijkheid om gratis een herhalingsecho te laten maken (eenmalig).

Hierbij wordt dan geprobeerd om nogmaals een mooie foto te maken.

Maar ja, dat is toch steeds weer afhankelijk van de ligging van jouw baby op dat specifieke moment…..

Geslachtsbepaling en 13 weken echo

We doen echt ons best het geslacht met zekerheid te bepalen, 100% zekerheid kunnen we echter nooit geven. Dat ligt zeker niet aan onze expertise (jaren uitgebreide echoscopische ervaring) of aan ons echo-apparaat (academisch niveau), maar meestal aan de ligging of ontwikkeling van je kindje. Je mag kosteloos terug komen als we twijfelen.  We onderscheiden de volgende termijnen voor de geslachtsbepaling:

Bij 13-16 weken zien we heel regelmatig het geslacht, met de NUB theorie, ook wel de 13-weken echo genoemd.  Dit is een goede voorspelling van het geslacht met een juistheidsscore van 96%. 

Vanaf 16 weken kan je het geslacht nog beter zien. Behalve als de ligging lastig is, dan mag je een keertje terug komen.

Een volle blaas van de moeder wordt aangeraden bij de geslachtsbepaling.

Er kan nooit volledige garantie worden gegeven voor zowel het geslacht en de gezondheid van de baby als voor het verdere verloop van de zwangerschap. Mede hierdoor kan de echoscopist hiervoor ook niet aansprakelijk worden gesteld.

2D

2D echo

Met 2D echografie kun je de mooie bekende zwart-wit beelden maken van jullie kindje. De 2D beelden worden ook bij de medische echo’s gebruikt. Je kunt dan heel duidelijk het kindje zien. Deze echo is gedurende de hele zwangerschap mogelijk. Dus vanaf zeer vroeg tot bijna aan de bevalling. Deze echo is geen gezondheidsverklaring voor de baby en geen garantie voor het verloop van de zwangerschap.

3D pret-echo

Bij een 3D echo wordt er extra diepte en kleur aan de 2D echo toegevoegd. 3D betekent drie dimensionaal. Dat betekent dat je 3 dimensies ziet, namelijk lengte, breedte en diepte. Deze echo wordt samen uitgevoerd met de 4D echo.

EPS3
4D

4D pret-echo

Een 4D echo zijn bewegende 3D beelden in kleur. Een 4D echo wordt ook wel “live 3D” genoemd. Deze echo raden wij aan vanaf 26 weken.

Liggingsecho

Soms is het fijn om precies te weten hoe de baby ligt. Dit is met een 2D echo prima te zien. Deze echo wordt vaak met 38 weken gedaan. Maar dat kan natuurlijk ook op elk ander moment in de zwangerschap. En natuurlijk proberen we dan ook of het met een 4D echo ook (nog) te zien is.

Cover Image

Eventuele afwijkingen
Wij zijn er niet op gericht om afwijkingen van je kindje op te sporen. We proberen uitsluitend een extra dimensie te geven aan een vreugdevolle zwangerschap.

Maar het kan natuurlijk gebeuren dat we toch een afwijking zien. Dat zullen we jou dan in ieder geval melden. Wij behouden ons dan het recht voor om, in overleg met jou, jouw behandelend specialist of verloskundige op de hoogte te brengen.